Vizija

Srbija u kojoj svaki pojedinac ima pravo na kvalitetan život.

Misija

Poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca kroz aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, pravne regulative i stvaranja preduslova za međusektorsku saradnju.

Naslovna strana

Konferencija za medije u opštini Kraljevo
21.08.2007.

U Kraljevi 19. avgusta 2007.godine je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekat Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama.

Na konferenciji govorili: Srđan Ćosic-Građanski savet opštine Kraljevo (slučaj Bogavac), Mirjana Nikolić-Sretenje Požega (strateško zastupanje–pravni okvir), Vladimir Bogavac-šef odborničke grupe (decentralizacija i održivi razvoj) i Zdenka Kovačević – koordinator projekta, Sretenje Požega (ciljevi i aktivnosti projekta i postignuti rezultati na odabranim slučajevima za strateško zastupanje).

 
Aktivnosti Sretenja u Kraljevu
21.08.2007.

Prošlog vikenda UG Sretenje Požega je realizovalo seminar Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama za predstavnike četiri mesne zajednice iz opštine Kraljevo, a u okviru istoimenog projekta koji podržava Kanadska agencija za međunarodni razvoj i koji se realizuje u četiri grada u Srbiji: Požegi, Leskovcu, Novom Sadu i Kraljevu.

Učesnici seminara bili su predstavnici iz mesnih zajednica: Higijenski zavod, Žiča, Bogutovac i Stara čaršija.

Poslednjeg dana seminara učesnici su imali priliku da učestvuju u definisanju strateških koraka u zastupanju slučaja sa ovog projekta – Povraćaj zadužbine Bogavac omladini Kraljeva kao model iz prakse koji će moći da primene i na ostale prepoznate slučajeve koje je potrebno strateški zastupati kako bi došlo do njihovog rešavanja.

 
Sastanak sa predstavicima mesne zajednice Higijenski zavod – Kraljevo
15.08.2007.


U prostorijama SO Kraljevo je 14.8.2007.godine u organizaciji lokalnih partnera Sretenja organizovan i održan sastanak sa predstavnicima MZ Higijenski zavod, a u okviru projekta Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama. Cilj sastanka je bio najava seminara za predstavnike četiri mesne zajednice iz ove opštine obuhvaćene ovim projektom. Sastanak su održali koordinatorka projekta-Zdenka Kovačević, Sretenje Požega i Srđan Ćosić-lokalni koordinator za opštinu Kraljevo, Građanski savet opštine Kraljevo.

Na sastanku su bili prisutni i lokalni mediji.

 
Konferencija za medije u Leskovcu
15.08.2007.

U Leskovcu, u prostorijama Narodnog parlamenta Leskovac je 12.08.2007.godine održana konferencija za medije, a povodom realizacije aktivnosti na projektu Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama, čije je nosilac Sretenje Požega. Na konferenciji su govorili: Ivan Grujić-Narodni parlament Leskovac u ulozi domaćina konferencije, Vladimir Kostić o decentralizaciji i održivom razvoju, Zoran Živković o prekomernoj seči šume u mesnoj zajednici Vučje i Zdenka Kovačević o dosadašnjim rezultatima na odabranim slučajevima za strateško zastupanje u četiri regiona Srbije.

Zdenka Kovačević je govorila o aktivnostima projekta i slučajevima koji su odabrani da se strateški zastupaju na ovom projektu. Takođe je odgovarajući na novinarska pitanja pojasnila metodologiju strateškog zastupanja/parničenja.

Zoran Živković je istakao da nema nekih velikih očekivanja da će se slučaj „prekomerne seče šuma“ rešiti u skorije vreme, jer ovo je problem koji već dugo traje i potrebno ga je sistematski rešavati. Istakao je da će mu u svakom slučaju pomoći znanja koja je stekao na realizovanom seminaru na temu „Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama“.

Vladimir Kostić je govorio o potrebama decentralizacije i stvaranja preduslova za održivi razvoj na regionalnom nivou. Dalje je govorio o teritorijalnoj reorganizaciji, dobijanju statusa grada opštine Leskovac u kom slučaju bi mesna zajednica Vučje postala gradska opština sa većim nadležnostima, što bi joj u svakom slučaju pomoglo da se uspešnije bavi rešavanjem svih problema.

 
Aktivnosti Sretenja u Leskovcu
15.08.2007.


U Leskovcu, u prostorijama Narodnog parlamenta Leskovac je prošlog vikenda realizovan seminar Strateško Zastupanje u lokalnim zajednicama za predstavnike četiri mesne zajednice: Vučje, Brestovac, Predejane i Pečenjevce. Seminar je realizovan u okviru projekta po kome smo nazvali i seminar čiji je nosilac Sretenje Požega, a koji podržava Kanadska agencija za međunarodni razvoj CIDA LIP.

Seminar su organizovali lokalni partneri na projektu, Edukacioni centar Leskovac, koji već devet meseci rade na uočavanju i rešavanju problema u pomenutim mesnim zajednicama, a koje je moguće strateški zastupati.

Slučaj koji smo posebno obradili na seminaru je prekomerna seča suma u mesnoj zajednici Vučje u kojoj se već duži niz godina neadekvatno seku stabla na planini Kukavica. Definisani su strateški koraci pomoću kojih će se formirani tim za strateško zastupanje uz pomoć građana, nevladinih organizacija i drugih mesnih zajednica boriti za sprečavanje daljeg uništavanja šume na planini Kukavica.

 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 51 - 55 of 129