Vizija

Srbija u kojoj svaki pojedinac ima pravo na kvalitetan život.

Misija

Poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca kroz aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, pravne regulative i stvaranja preduslova za međusektorsku saradnju.

Naslovna strana

Traži se znanje-kvalitet i dostupnost obrazovanja
11.04.2008.

Udruženje građana „Sretenje” iz Požege je 10. aprila održalo treću panel diskusiju u okviru projekta "Srbija u EU, šta od toga imas ti, a šta od toga imaju Lučani, Požega, Arilje...“. Panel diskusija pod nazivom “Traži se znanje-kvalitet i dostupnost obrazovanja”održana je u Arilju.
Na panel diskusiji učestvovale su: Danijela Šćepanović,analitičar obrazovne politike, Darinka Radivojević, nezavisni ekspert iz obrazovanja, a moderatorka je bila Nataša Ćurčić-MSP kancelarija u Kraljevu. Prisutni na diskusiji su upoznati sa ciljevima i politikom EU u oblasti obrazovanja, dostupnim i potencijalnim fondovima za finansiranje projekata iz oblasti obrazovanja kao i potrebi uključivanja marginalizovanih grupa u obrazovni proces.

 
Oboji sivo u zeleno
04.04.2008.

Udruženje građana „Sretenje” iz Požege je 3. aprila održalo drugu panel diskusiju u okviru projekta "Srbija u EU, šta od toga imas ti, a šta od toga imaju Lučani, Požega, Arilje...“. Panel diskusija pod nazivom ”Oboji sivo u zeleno” je održana u Tometinom Polju na temu zaštite životne sredine. Na panel diskusiji učestvovali su: Anđelka Mihajlov-predsednica NVO Ambasadori životne sredine, Aleksandra Knez Milojković- NVO Ambasadori životne sredine i Milan Petrović kao lokalni panelista. Prisutni na diskusiji su pored meštana Tometinog Polja bili i predstavnici Ekološkog udruženja iz Jelen Dola, predstavnici ribolovaca iz Požege, predstavnici Turističke organizacije iz Tometinog Polja.

 
Kako smanjiti siromaštvo
28.03.2008.

Udruženja gradjana „Sretenje” iz Požege je 27. marta održalo u Lučanima panel diskusiju na temu "Kako smanjiti siromaštvo", a u vezi sa realizacijom projekta "Srbija u EU, šta od toga imas ti, a šta od toga imaju Lučani, Požega, Arilje...“ Na panel diskusiji učestvovali su Tatijana Pavlović-Križanić, pravnica i stručnjak za oblast decentralizacije i lokalnog ekonomskog razvoja iz Beograda, Brankica Jeremić iz Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju i Dragan Roganović iz Asocijacije za razvoj Ibarske doline. Učesnici panel diskusije bili su građani i predstavnici opštinskih odbora opozicionih stranaka zastupljenih u opštinskoj skupštini (Demokratska stranka, SPO).

Panelisti su pristupili temi smanjenja siromaštva iz različitih aspekata praveći komparativnu analizu Srbije i Evropske unije u pogledu siromaštva i obuhvatili su sve teme od značaja za ovaj deo Srbije (ruralni razvoj, regionalni dispariteti, mladi, vulnarabilne grupe, obrazovanje).

Učesnici u diskusiji izneli su ozbiljne kritike na račun opštinske vlasti koja je, po njihovim rečima, inertna, birokratizovana i nezainteresovana da pomogne ostvarenju vitalnih interesa građana – smanjenju siromaštva, podizanju nivoa privredne aktivnosti u Lučanima i novom zapošljavanju.

Naredna panel diskusija će biti održana u Tometinom Polju sa temom iz oblasti zaštite životne sredine 3. aprila.

 
„Srbija u EU. Šta od toga imaš ti? Šta od toga imaju Požega, Lučani i Arilje...?“
25.03.2008.
UG Sretenje Požega je sa još 43 partnerske organizacije iz Srbije otpočelo realizaciju projekta pod nazivom „Srbija u EU. Šta od toga imaš ti? Šta od toga imaju Požega, Lučani i Arilje...?“ u okviru kog će biti održano 6 panel diskusija u tri pomenuta grada kao i niz promotivnih aktivnosti na lokalnom nivou. Sve aktivnosti projekta će medijski propratiti TV Požega sa kojom je Sretenje potpisalo Sporazum o saradnji.

Cilj projekta je održavanje teme evropskih integracija visoko na društvenoj i političkoj agendi, odnosno sprečavanje tabuiziranja teme približavanja Srbije EU na lokalnom, regionalnom i do mere na nacionalnom nivou i to otvaranjem debata o realnim i konkretnim temama i koristima koje građani i lokalne zajednice imaju od pridruživanja Srbije EU.

Prva panel diskusija će biti održana u Lučanima 27.03.2008 godine u Sali SO Lučani na temu: Kako smanjiti siromaštvo?
 
Novi naziv za BCIF
29.01.2008.

Balkanski fond za lokalne inicijative, koji je prisutan u Srbiji od 1999, nakon osam godina postojanja, preko 360 dodeljenih donacija u vrednosti od preko milion evra i 250 podržanih grupa menja naziv. Cilj Fonda je da pomogne razvoj stabilnih i održivih lokalnih zajednica u Srbiji i u Crnoj Gori. Aktivnosti se sprovode kroz tri različita programa: Program donacija, Razvojni program i Razvoj filantropije.

Novo ime Fonda biće odabrano putem konkursa, a najbolje rešenje biće nagrađeno.

Više informacija o uslovima konkursa možete pronaći na sajtu BCIF-a: www.bcif.org

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 36 - 40 of 129