Vizija

Srbija u kojoj svaki pojedinac ima pravo na kvalitetan život.

Misija

Poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca kroz aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, pravne regulative i stvaranja preduslova za međusektorsku saradnju.

Naslovna strana

I POSLE PROJEKTA NASTAVLJENA SARADNJA između UG Sretenje i UG Kamena prašina
28.07.2008.

U petak, 25.jula 2008.godine u Jelen Dolu je održan sastanak predstavnica UG Sretenje Požega, Zdenke Kovačević i Marijane Rakić, i predsednice UG Kamena prašina iz Jelen Dola, Vesne Vulin Maćić, u cilju razmene informacija u vezi sa slučajem zagađenja životne sredine u Jelen Dolu i aktivnostima preduzetim od strane UG Kamena prašina.

Vesna Vulin Maćić je predstavnicama UG Sretenje predstavila trenutno stanje u MZ Jelen Do u kojoj je stanje životne sredine veoma ugroženo usled aktivnosti fabrike za eksploataciju i preradu kreča i kamena AD Jelen Do koje posluje u okviru NEXE group i čiji građani trpe velike posledice tih aktivnosti. UG Kamena prašina je u fazi planiranja novih aktivnosti i žele u vezi sa tim da se konsultuju sa UG Sretenje sa kojim je saradnja ostvarena tokom realizacije projekta Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama. Predstavnice UG Sretenje, Zdenka Kovačević i Marijana Rakić, su predložile nekoliko aktivnosti i ponudile dalju saradnju.

 
Razglednica iz Evropske unije
09.05.2008.
UG Sretenje je 9.maja 2008. kao završnu akciju u okviru kampanje Srbija u EU, šta od toga imam ja, a šta od toga ima Požega obeležilo Dan Evrope uličnom akcijom na Trgu slobode pod nazivom Razglednica iz Evropske unije.
Građani su ispisivali u koji grad bi želeli da putuju i stavljali svoje želje na panoe na kojima su bile razglednice iz gradova Evropske unije. Akcija je izazvala veliko interesovanje građana Požege, posebno mladih. Najveći broj građana Požege bi želeo da putuje u Pariz.
 
Od izvora ravan putić vodi do Evropske unije–Selo u Evropskoj uniji
08.05.2008.

UG Sretenje je 07.maja. 2008.godina u okviru projekta „Srbija u Evropskoj uniji, šta od toga imam ja, a šta od toga ima Požega“ organizovalo šestu panel diskusiju pod naslovom Od izvora ravan putić vodi do Evropske unije–Selo u Evropskoj uniji u 19h u Sali bioskopa u Arilju.
Učesnici panela su bili: Samir Curić-koordinator Područnog centra za ruralni razvoj Novi Pazar, Saša Marušić- Stručni saradnik za razvoj agrobiznisa u Srbiji, IRD, Ivan Bojanić- poljoprivrednik iz Ribnice kraj Kraljeva, a moderator Radomir Milovanović, MSP kancelarija u Kraljevu.
Prisutni građani su upoznati sa utiscima i iskustvima sa studijskog putovanja u Poljsku o čemu je govorio Ivan Bojanić. O trenutno raspoloživim merama podrške za ruralni razvoj, neophodnosti udruživanjaje govorio Saša Marušić. Samir Curić je je predstavio instrumente za pretpristupnu pomoć, prioritete i komponente IPA fondova, prednosti koje pruža udruženo nastupanje na tržištu i uslove za korišćenje donacija i kredita.

 
Alo, Požega, ovde Brisel-Evropska unija
29.04.2008.

UG Sretenje je 28. aprila 2008. u kafeu Alibi u Požegi održalo panel diskusiju pod naslovom: Alo, Požega, ovde Brisel-Evropska unija sa temom mladi i programi za mlade. Ovo je peta panel diskusija u okviru projekta: "Srbija u EU, šta od toga imas ti, a šta od toga imaju Lučani, Požega, Arilje...“ . Panelisti su bili: Dušica Trnavac-Mladi istraživači Srbije, Vladimir Kozbašić-Razvojni fond za mlade i Dejan Petrović-filmski režiser iz Požege. Moderator panela je bio Miloš Stopić-Beogradski centar za ljudska prava.
Nakon panela je održan koncert lokalnog benda the Mothership orchestra.

 
"Danas misli na sebe i svoje, da bi ti sutra bilo bolje"-Voćarstvo, povrtarstvo i stočarstvo
18.04.2008.

Udruženje građana „Sretenje” iz Požege je 17. aprila 2008. godine održalo četvrtu panel diskusiju u okviru projekta "Srbija u EU, šta od toga imas ti, a šta od toga imaju Lučani, Požega, Arilje...“. Panel diskusija pod nazivom "Danas misli na sebe i svoje, da bi ti sutra bilo bolje" sa temom voćarstva, povrtarstva i stočarstva održana je u selu Kaleniću u opštini Požega.
Na panel diskusiji učestvovali su: Dr Goran Delibašić- Poljoprivredni fakultet Katedra za fitopatologiju, Beograd, Saša Marušić- Stručni saradnik za razvoj agrobiznisa u Srbiji, IRD, Nada Bolović, UG Agroprezent-Požega. Moderator je bio Radomir Milovanović, MSP kancelarija u Kraljevu.
Prisutni na diskusiji su upoznati sa ciljevima i politikom EU u oblasti poljoprivrede, dostupnim i potencijalnim fondovima za finansiranje projekata iz oblasti poljoprivrede kao i trenutno subvencioniranim poljoprivrednim aktivnostima.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 31 - 35 of 129