Vizija

Srbija u kojoj svaki pojedinac ima pravo na kvalitetan život.

Misija

Poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca kroz aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, pravne regulative i stvaranja preduslova za međusektorsku saradnju.

Naslovna strana

Mladi u medijima
02.02.2009.

U okviru projekta "Pokreni se i promeni okolnosti u kojima živis" koji realizuje UG Sretenje iz Požege, a podržava ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju - SDC realizovana je jedna od poslednjih aktivnosti. Naime mladi su učestvovali u emisiji koja je po njihovom predlogu nazvana "Iskoristi energiju - pokreni se" u kojoj su govorili o akcijama koje su sami osmislili i realizovali u svojim lokalnim zajednicama-Arilju i Požegi. U emisiji su takodje govorili o budućim planovima koji se odnose na animiranje mladih da se uključe i u okruženju ukažu na svoje potrebe kao i da predlože moguća rešenja za kvalitetniji život mladih.


 
Iskoristi energiju - pokreni se!
27.01.2009.
U okviru projekta “Pokreni se i promeni okolnosti u kojima živiš“ 25. januara 2009. godine u sali bioskopa u Požegi realizovan je humanitarni koncert pod nazivom “Iskoristi energiju-pokreni se!”. Organizatori koncerta bili su Đački parlament Tehničke škole iz Požege i UG Sretenje Požega. Projekat je podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju-SDC.Učesnici koncerta bili su grupe: Smiler, Dirty Dorothy, Udruženje gradjana „Scena“ iz Užica, plesna grupa “Lot Lorijen”, predstavnici Tehničke škole i Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici lokalnih vlasti iz Požege, biznis sektora, kao i predstavnici Opštine Arilje.

Prikupljena sredstva biće usmerena za lečenje Stefana Šuljagica, učenika Tehničke škole iz Požege.


 
Škola skijanja
20.01.2009.
U okviri projekta „Pokreni se i promeni okolnosti u kojima živiš” koji realizuje UG Sretenje, a podržava ga Švajcarska agencija za saradnju i razvoj SDC, mladi iz opštine Arilje su isplanirali i realizovali akciju Škola skijanja.

Od 12.01.2009 do 17.01.2009. formirani tim mladih iz ove opštine je organizovao školu skijanja za 250 osnovaca u toku zimskog raspusta i na taj način doprineo osmišljavanju njihovog slobodnog vremena.

U petak 17. januara je bio završni događaj na Goliji na kome je bilo organizovano takmičenje i dodeljene nagrade za najuspešnije takmičare.

 
Mladi i lokalna samouprava
03.01.2009.U okviru projekta "Pokreni se i promeni okolnosti u kojima živiš" podržanog od strane Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, Sretenje je 28. i 29. decembra realizovalo seminare u opštinama Požegi i Arilju za mlade iz đačkih parlamenata i političkih partija.

Učesnici seminara su imali priliku da steknu određena znanja o funkcionisanju lokalne samouprave i identifikuju probleme mladih u lokalnoj zajednici.

Tokom seminara su isplanirali akciju koju će realizovati tokom januara 2009.god.

 
Građanska inicijativa u Mesnoj zajednici Jelen Do
09.08.2008.

Prošle nedelje, i to svakodnevno, meštani Mesne zajednice Jelen Do su pokušavali da pokrenu dijalog sa odgovornim institucijama kao i liderima kamenoloma koji svojim radom ugrožava živote oko 35 porodica u ovoj mesnoj zajednici.

Tokom predhodne dve godine meštano ove mesne zajednice pokušavaju da se ostvare dijalog sa zainteresovanim stranama a u vezi rešavanja problema koje izaziva rad kamenoloma koji im ugrožava živote, narušavajući ih svakodnevnim miniranjem koje prouzrokuje velike količine prašine koja pokriva celo selo, letenje kamenja po selu koje je za sada povređivalo, na sreću ili žalost, samo životinje, a od velikih potresa dolazi do pucanja kuća i preti opasnost od izazivanja i rušenja onih starijih.

Meštani okupljeni oko Ekološkog udruženja Kamena prašina čiji su kapaciteti ojačani kroz realizaciju projekta Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama, koji je predhodne dve godine realizovalo Sretenje i u ovoj mesnoj zajednici, samostalno su se organizovali i pokrenuli predstavnike lokalnih vlasti, policije, sudstva, inspekcijskih službi i medija u pokušajima da život učine što podnošljivijim.

Za sada su dobili obećanja za pomoć od lokalnih vlasti u smislu izlaska određenih službi koje će izvršiti procenu učinjene štete radom kamenoloma, ali još uvek nisu uspeli da zakažu sastanak sa predstavnicima kamenoloma Nexe grupe koja upravlja radom fabrike u poslednjih 4 godine od kada je život meštana i postao teži nego do tada.

Meštani ove mesne zajednice planiraju da ovih dana održe i zbor građana na kome će definisati svoje zahteve i uputiti ih odgovornima na lokalnom, regionalnom i državnom nivou.

 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 26 - 30 of 129