Vizija

Srbija u kojoj svaki pojedinac ima pravo na kvalitetan život.

Misija

Poboljšanje kvaliteta života svakog pojedinca kroz aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, pravne regulative i stvaranja preduslova za međusektorsku saradnju.

Naslovna strana

Manje drzave, manje sukoba interesa
16.04.2010.
 
Kako se pravi, troši i kontroliše budžet u vašem gradu
13.04.2010.
 
Formiran tim za izradu Odluke o konkursnom finansiranju udruženja u opštini Požega
24.03.2010.
U Prostorijama UG Sretenja 14.marta 2010.g. je održan prvi sastanak tima koji će tokom 2010. godini raditi na donošenju dokumanata za prelazak sa dosadašnjeg linearnog finansiranja udruženja građana na projektno u opštini Požega.

Tim čine dva predstavnika Opštinskog veća ( Paun Petrović i Zoran Jotić) i tri predstavnika iz udruženja građana (Gordana Francuski, Forum iuris Novi Sad, Ivan Grujić, Narodni parlament Leskovac i Zdenka Kovačević, Sretenje.

Sastanak je realizovan povodom planiranja realizacije aktivnosti na projektu „Moguće je uvesti konkursno finansiranje udruženja“ koji podržavaju USAID i Institut za održive zajednice ISC.


 
Moguće je uvesti konkursno finansiranje udruženja
23.03.2010.
Povodom početka realizacije projekta „Moguće je uvesti konkursno finansiranje udruženja“ koje UG Sretenje realizuje u partnerstvu sa udruženjima Forum Juris iz Novog Sada i Narodnim parlamentom iz Leskovca održalo je konferenciju za štampu koje je realizovana 15. marta sa početkom u 12h u velikoj Sali Skupštine opštine Požega.

Projekat se bavi uvođenjem tzv. programskog finansiranja udruženja u opštini Požega. Po programskom modelu, udruženja će se finansirati na osnovu javno raspisanog konkursa, sa unapred utvrđenim kriterijumima i detaljnim izveštavanjem nakon realizacije aktivnosti.

Na konferenciji za štampu govorili:
  • Zoran Jotić, član Opštinskog veća u Požegi;
  • Zdenka Kovačević, udruženje Sretenje;
  • Ivan Grujić, udruženje Narodni parlament;

Projekat se realizuje u saradnji sa opštinom Požega i uz finansisju podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice.


 
Znaš li kako se pravi, troši i kontroliše budžet u tvom gradu?
23.03.2010.
Udruženje građana Sretenje uz podršku Fonda za otvoreno društvo Srbije u okviru projekta "Imam pravo i hoću da znam" u utorak 23. februara realizvalo okrugli sto u velikoj sali SO Požega (Trg slobode br. 9) sa početkom u 12h. Okrugli sto je bio posvećen temi "Transparentnost opštinskih budžeta".

Na okruglom stolu govorili:
  • Miša Brkić, Politika;
  • Nemanja Nenadić, Transparentnost Srbija;
  • Dragan Vujadinović, predsednik opštine Kosjerić;

Na okrugli sto bili pozvani predstavnici administracija iz opština Arilja, Požege i Kosjerića.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 21 - 25 of 129