Naslovna strana arrow Arhiva arrow Odnos državnih organa i građana

Odnos državnih organa i građana Štampaj E-pošta

U Požegi 4. oktobra Sretenje je u skupštinskoj sali održalo tribinu pod nazivom „Pravo na neposredno učešće građana u ostvarivanju lokalne samouprave“ na koju su bili pozvani predstavnici državnih organa, lokalnih vlasti i članovi Tima za strateško zastupanje na nivou Požege. Cilj tribine bio je predstavljanje rezultata projekta i animiranje javnosti da se uključi u rešavanje problema na lokalnom nivou. Na tribinu su bili pozvani i mediji iz Zlatiborskog okruga.

Realizovana tribina je jedna od završnih aktivnosti na projektu „Strateško zastupanje u lokalnim zajednicama“ koji podržava Kanadska agencija za međunarodni razvoj. Na tribinu su bili pozvani regionalni i opštinski ekološki inspektor, predsednik opštine Požega i zamenik, načelnica opštinske uprave i šefovi odborničkih grupa. Na tribini se samo pojavio samo šef odborničke grupe Demokratske stranke, Branko Nikolić, i opštinski ekološki inspektor i to na samom kraju. Ostali su telefonom obvestili koordinatorku projekta, Zdenku Kovačević, o svojim razlozima za otkazivanje učešća na tribini, a o čemu su bili blagovremeno obavešteni uz pojašnjenje važnosti njihovog prisustva.

Tim za strateško zastupanje je izneo svoje stavove povodom definisanih slučajeva za strateško zastupanje i javno zagovaranje, a svi slučajevi su iz oblasti zaštite životne sredine.

Zaključak tribine je da se pripremi zahtev svim odborničkim grupama iz opštine Požega i da se lobira da problem zaštite životne sredine u mesnoj zajednici Jelen Do bude tema o kojoj će raspravljeti opštinski parlament u cilju pronalaženja rešenja da se zaštiti kako radna tako i životna sredina u ovoj mesnoj zajednici.


 
< Prethodno   Sledeće >